fbpx

NIEUW: Hifu Facelift!

Couperose

Couperose is een bloedvat probleem. Het heeft met name te maken met verslapt bindweefsel rondom het bloedvat. Het bindweefsel dat de bloedvaatjes verwijd is normaal elastisch maar bij couperose is deze te verslapt geworden en het bloedvat blijft “open” staan. Wij noemen het ook soms gesprongen adertjes.

Het geeft een rood huidbeeld op de wangen of op en rondom de neus. Dit zal de een “een natuurlijke blos” noemen maar je kan je er ook aan ergeren. Het vervelendste is, dat het niet meer uit zich zelf weg zal gaan. Vaak is het familiair.

Couperose die al aanwezig is in je huid is met cosmetica niet te verhelpen. Hierbij helpt eigenlijk alleen nog maar het verwijderen. Dit kan met de naald (coagulatie genoemd) of met plasma of laser. Uiteindelijk heeft het allemaal hetzelfde doel, namelijk dat dit bloedvaatje “versmelt” niet meer te zien is.

Na het behandelen van de couperose is het zaak dat er in de toekomst geen nieuwe gesprongen adertjes. Dit kan wel met behulp van de juiste cosmetica producten.