fbpx

NIEUW: Hifu Facelift!

Pigmentproblemen

In cosmetica land wordt gezegd dat pigment de nieuwe rimpel is, en ik geloof daar zeker in!

Waar je met peelings en eventueel botox en fillers de strijd tegen de rimpel aangaat, kan je er door die vervelende pigmentvlekken op je gezicht, decolleté en handen zomaar weer een paar jaar bij optellen. Dit komt door een oneffen huidbeeld, dat zien wij als veroudering. Het is soms moeilijk te camoufleren. Daardoor kan je er onzeker bij voelen. Juist omdat je niet weet of je camouflage er nog goed op zit, misschien schijnt het pigment er weer doorheen, of aan de andere kant, steekt de camouflage misschien af bij de rest van de huid? Pigment is op dit ogenblik het moeilijkste huidprobleem om te behandelen.

Zelf heb ik ook last gehad van hyperpigmentie. De meeste mensen die mij kennen denken nu “waar dan, nooit gezien” en gelukkig maar zou ik zeggen want dan doe ik mijn werk dus goed. Maar vervelend was het wel, vooral ’s-zomers als je in de spiegel kijkt en die vervelende waas op mijn bovenlip en wangen zag.

Pigmentproblemen komen vaak voor. Ruim 60% van mijn klanten hebben wel een vorm van hyperpigmentatie. Het vervelende is; storingen in het pigment kan in alle lagen van de opperhuid voorkomen en hebben dus ook allemaal een verschillende aanpak nodig.

Oppervlakkige pigmentvlekken en verheven pigment is te verwijderen met plasma behandeling. Voor de dieper gelegen pigment problemen is er o.a.de ME line peeling.

Nu even technisch: Bij een me line peeling wordt het Tyrosinase vernietigd en de activiteit van de melanosomen gereguleerd. Hetgeen betekent dat het enzym wat de pigmentcellen te veel pigment aan laat maken wordt vernietigd zodat de pigmentcellen (melanosomen) weer normaal gaan functioneren. Dit is het probleem dus bij de kern aanpakken.

Ik geloof dan ook dat pigmentatie problemen in iedere huidlaag op te lossen is. Hoe ik dat doe? De behandeling die hoort bij jouw specifieke pigmentprobleem wordt ingezet. Geen lange behandel trajecten (2 of 3 behandelingen en vervolgend eens in de driekwart jaar een onderhoudsbehandeling) maar snel resultaat. Thuis producten worden ingezet om de behandeling te ondersteunen.